骨科第二個星期第四日,好生得閒。尋日同幾個中同食飯,大家都好耐無見。宇軒就一向都熟,所以近況之類都總算清楚。黎年就好耐無見lu… 對上見都好似係去老蘭附近食德國菜同講囡囡。十二月/一月?陳豪就.. 畢業之後第一次見。其實,大家個距離好似越黎越遠,所剩低ge ,或者係曾經相熟的回憶。其他人有咩轉變我實在唔敢講,但至少0係面對佢地ge 時候,曾經哭過笑過ge 佢地面前,我發現自己變得沉默得多了。我回想起以前自己總會be-li-ba-la 咁講野ge 片段,回想起那時候總會以老大哥的角色去表現自己。唔知係因為讀左醫,定係因為0個幾年經歷過ge

骨科第二個星期第四日,好生得閒。

尋日同幾個中同食飯,大家都好耐無見。

宇軒就一向都熟,所以近況之類都總算清楚。

黎年就好耐無見lu… 對上見都好似係去老蘭附近食德國菜同講囡囡。

十二月/一月?

陳豪就.. 畢業之後第一次見。

其實,大家個距離好似越黎越遠,

所剩低ge ,或者係曾經相熟的回憶。

其他人有咩轉變我實在唔敢講,

但至少0係面對佢地ge 時候,曾經哭過笑過ge 佢地面前,

我發現自己變得沉默得多了。

我回想起以前自己總會be-li-ba-la 咁講野ge 片段,

回想起那時候總會以老大哥的角色去表現自己。

唔知係因為讀左醫,定係因為0個幾年經歷過ge 事,

我依家內心心底裡總會覺得,其實其他人並唔係咁想知道你想點。

其他人都係一個人。

人背後,一定有佢地ge 故事。

其實我倒羨慕那時候隨心所欲ge 自己,不計較別人眼光ge 自己。

依家每走一步,每講一句,一顰一笑,舉手投足,

我都會比格外小心更加小心。

有時寧願表現出一個空洞無神的外表,

總好過,你不知道自己因為甚麼事而開罪他人。

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s